Bezetenheid - Paraned

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Paranomale verschijnselen > Geesten

Bezetenheid.

Kunnen entiteiten invloed fysieke invloed uitoefenen? En kunnen zij ons gedrag en onze acties beïnvloedt?
Op dit gebied ontmoetten paranormale gebeurtenissen en religie elkaar. Er zijn veel geloven die niet alleen stellen dat men bezeten kan raken door een entiteit maar dat dit hand in hand gaat met het leven in zonde. Bezetenheid is het meest beangstigende onderdeel van paranormale wetenschap.

Je kunt niet in het ‘goede’ geloven zonder het ‘slechte’.  Dit concept komt al eeuwenlang terug. De oude Chinezen kennen dit als Yin en Yang – het idee dat ‘goed’ en ‘kwaad’ in een constante strijd verwikkeld zijn en er nooit één als winnaar uit de bus komt omdat ze zonder elkaar niet kunnen bestaan.

De manier waarop men bezit van het fysieke lichaam door een ‘kwade/slechte’ entiteit bestrijdt noemt men exorcisme.

Vader Malachi Martin stelt, in zijn boek ‘Hostage to the Devil: The possession and exorcism of five contemporary Americans’, dat ‘kwade geesten persoonlijk en intelligent zijn. Het is onnatuurlijk omdat ze niet van deze wereld zijn maar wel n deze wereld bestaan’.

De eerst vermeldde uitdrijving staat in een brief van Paus Cornelius in 253 CE. Het uitdrijvingsritueel wordt aan elke katholieke priester onderwezen ondanks het in 1972 werd afgeschaft. Om meer inzicht te krijgen in het ritueel en de visie van de Rooms-katholieke kerk met betrekking tot hierop sprak Jeff Belanger met een priester van de St. Rose van Lima kerk in Newtown Connecticut. ‘Een uitdrijving is een gebed uitgesproken voor een bepaalde persoon om ze te verlossen van het kwaad. Wanneer een katholiek gedoopt wordt, onderga je tegelijkertijd ook een uitdrijving. De persoon in kwestie wordt ondergedompeld in ‘heilig’ water en middels een gebed beschermd.’

Niet alleen de katholieke kerk voert uitdrijvingen uit. John Zaffis is de oprichten van de Paranormal Research Society, New England en heeft de afgelopen 30 jaar bij meer dan honderd uitdrijvingen geassisteerd. Hij zei: ‘Je weet nooit wat het resultaat van een uitdrijving is, het is sterk. Je weet niet of de persoon een enorme toename van kracht krijgt, wat er zich in de persoon schuilhoudt en welke prijs je betaalt voor je aanwezigheid en hulp.’

<<< Vorige ... Volgende >>>

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu