Effecten geluid - Paraned

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wetenschappelijke visies > Resonantie > Bijlagen

Schadelijke effecten menselijk fysiologie door laagfrequente golven:

  • 1-10 Hz.

Rond 7 Hz ontstaan dodelijk tonen. Een kleine amplitude heeft een groot effect op het menselijk lichaam; als eerste wordt de intellectuele activiteit onmogelijk gemaakt, geblokkeerd en vervolgens vernietigd. Als de amplitude toeneemt,  ontstaat er neurologische interferentie. De activiteit van  verlengde beenmerg (medulla oblongata) wordt fysiologisch geblokkeerd, end e autonome functies ervan worden gestaakt.

  • 7 Hz.

Hierbij ontstaan de meest ingrijpende effecten van dit infrasone niveau. 7 Hz, dicht bij de Schumann-resonantie van de aarde, correspondeert met de mediane alfaritme-frequenties van de hersenen. Men beweert dat dit de specifieke resonantiefrequentie is van de organen in het lichaam, en dat blootstelling aan een hoge intensiteit ervan tot beschadiging van organen en zelfs de dood kan leiden.

  • 12 Hz.

Walt Disney en zijn tekenaars maakten bij toeval kennis met infrageluid toen zij de snelheid van het geluid van een tekenfilm met behulp van montageapparatuur terugbrachten van 60 Hz naar 12 Hz, en vervolgens het geluid versterkten en in de bioscoopzaal lieten horen. De korte toon die daarvan het resultaat was, maakte dat vele aanwezigen dagenlang misselijk waren.

  • 100 Hz.

Iemand die hieraan wordt blootgesteld, ervaart irritatie, lichte misselijkheid, duizeligheid, het rood worden van de huid, en tintelingen. Mensen kunnen van alles ervaren, variërend van hoogtevrees, bezorgdheid, extreme vermoeiheid, druk op de keel, tot moeilijkheden met ademen.

  • 60-73 Hz.

Hiervan zijn de gevolgen: hoesten, ernstige druk in het hoofd, naar adem snakken, overmatige speekselproductie, moeilijk slikken, niet kunnen ademen, hoofdpijn, buikpijn. Nog urenlang na de blootstelling hieraan bleven mensen hoesten, waren zij moe, en werd hun huid soms rood.

43-73 Hz.

Deze frequenties leiden tot een gebrek aan visiuele scherpte, een terugval van het IQ tot 77 procent van het normale niveau, verstoring van de ruimtelijke oriëntatie, slechte spiercoördinatie, evenwichtsstoornissen, en mogelijk zelfs een black-out.

<<< Vorige ... Volgende >>>

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu