G.p2 - Paraned

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wetenschappelijke visies > Resonantie

Alle energie en al het zijnde en alle denken en alle materie in het fysieke universum bestaan binnen het nulpuntveld.

Non-lokaliteit maakt de uitwisseling van informatie mogelijk tussen alle punten van het netwerk. Deeltjes communiceren met deeltjes, waardoor de informatie over het hele landschap van de tijd kan worden verbreid. Dat zou ook een verklaring kunnen bieden voor precognitie, paranormale vermogen en gedachtelezen, en zelfs voor een déjà vu.

In het laatste deel van de 20e eeuw klonk het idee van non-lokaliteit niet langer magisch, en begon het een onderdeel van de werkelijkheid te lijken. Als het netwerk bestaat, of het veld, dan zou je aan de hand van non-lokale kwantumeffecten duidelijk kunnen makend at als er informatie in en uit het netwerkt stroomt, er  algemene of gedeelde ervaringen ontstaan. Het gaat daarbij onder meer om paranormale vermogens, remote viewing, het herbeleven van vorige levens en het collectieve bewustzijn.

Het netwerk is gevuld met alles wat ooit gebeurde en ooit zal gebeuren, op elk werkelijkheidsniveau. Hoewel wij nooit in staat zouden zijn om ons voldoende te focussen om te kunnen overleven als wij toegang hadden tot het hele netwerk, is dat nog geen reden om te geloven dat wij nooit elke plek in het netwerk kunnen bereiken.

Andrija Puharich, verklaart psychokinese, het vermogen om objecten met de geest te verplaatsen, met zijn theorieën over resonantie-effecten en extreem lage elektromagnetische frequenties die werkzaam zijn in de ‘ tachyon’-dimensies, of dimensies die sneller zijn dan het licht. In die domeinen bereiken de harmonische trillingen de snelheid van het licht en gehoorzamen zij aan een hoger principe van de wetten van de trillingen. Hoewel tachyons doorgaans nog slechts als een theoretische mogelijkheid worden gezien, worden zij door steeds meer wetenschappers erkend. Dit tachyonveld is vergelijkbaar met het nulpuntnetwerk omdat het wetten kent die verder gaan dan de gewoonlijk aanvaarde fysieke en wiskundige wetten.  Het verband met andere domeinen en dimensies, en zelfs met andere vormen van elementaire of basisenergie is een integraal onderdeel van de diverse theorieën die het bestaan zouden kunnen verklaren van bovennatuurlijke zaken zoals paranormale vermogens

Puharich was ervan overtuigd dat de geest in het tachyonische domein leefde, en met behulp van harmonische resonantie op het lagere fysieke niveau werkzaam was. Hij patenteerde een aantal biomedische apparaten en bestudeerde, gebruikmakend van zijn natuurkundige kennis, de neurofysiologische aspecten van psi-vermogens.

<<< Vorige ... Volgende >>>

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu