Geesten - Paraned

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wetenschappelijke visies > Resonantie

Opbouw werkelijkheid.

 

De meeste mensen zullen niet gauw ontkennen dat er een ander niveau van werkelijkheid bestaat. In religieuze teksten, oude geschriften en in wetenschappelijke en natuurkundige teksten wordt, naar dat andere niveau, of misschien die andere niveaus, verwezen. Er is meer dan wat je kunt zien. Als het leven een vorm en een structuur heeft, dan moeten die verborgen rijken ook een structuur hebben.

Het nulpuntveld is de belangrijkste theorie. Hal Puthoff, beschrijft dit veld als een  ‘soort van zelfregenerende basale staat van het universum’, die zichzelf steeds vernieuwt en alle materie van het universum onderling verbindt. Lynne McTaggart, auteur van Het veld, de zoektocht  naar de geheime kracht van het universum, verwijst naar het nulpuntveld als ‘de verzameling van alle velden en alle geaarde energie en alle virtuele deeltjes’. Zij noemt het ook ‘een oceaan van microscopisch kleine trillingen in de ruimte tussen dingen’.

Het gaat om een enorme oceaan van energie die, zoals Puthoff stelt  ‘de beweging van subatomaire deeltjes aandrijft. De beweging van alle deeltjes van het universum samen genereert het nulpuntveld, een soort zichzelf generende feedbackloop door de hele kosmos’.

Edgar Mitchell, schrijft in The way of the explorer over dit veld: ‘Wij weten dat energie de basis van alle materie, en informatie de basis van alle weten is. Beide waren aanwezig bij de schepping, of die nu de oerknal was, of een voortgaand scheppingsproces in de sterrenstelsels. Het is aannemelijk dat net zoals energie de fysieke structuren creëert die wij herkennen als golven en deeltjes in onze macro-wereld, de zaden van bewustzijn aanwezig waren om bewustzijn en intentie voort te brengen.’ Deze fundamentele attributen van de natuur komen in  ons universum paarsgewijs voor en hebben hun basis in het fundament van het bestaan: het nulpuntveld, dat buiten tijd en ruimte bestaat.

Dit veld heeft geen vorm, en kan niet worden gezien; er zijn geen ruimtelijke of tijdsmarkeringen aangebracht die meting mogelijk maken, er is geen beginpunt of middelpunt of eindpunt; niets heeft een plaats en alles heet een plaats in het veld.

<<< Vorige ... Volgende >>>

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu