Hersengolven - Paraned

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wetenschappelijke visies > Resonantie > Bijlagen

Hersengolven

  • Deltagolven, 0.1 - 3 Hz.

De laagste frequenties met de hoogste amplitude en de traagste golven. Deltagolven zijn het rijk van de diepe slaap, non-remslaap, trancetoestanden en het onbewuste.

  • Thètagolven,  4 - 8 Hz.

Trage activiteit, die in verband wordt gebracht met creativiteit, intuïtie en dagdromen. De toestand tussen waken en slapen, het rijk van het onderbewuste.

  • Alfagolven, 8 - 12 Hz.

Ontspannen maar alert, de normale toestand van de hersenen. Er wordt niet heel veel informatie verwerkt. Heeft te maken met een 'goed humeur' en de integratie van lichaam en geest. De juiste toes4tand voor het genezen en in evenwicht brengen van de geest.

  • Bètagolven,  boven de 12 Hz.

De frequenties die te maken hebben met snelle en normale activiteit, het oplossen van problemen, gericht denken, het nemen van beslissingen en het analyseren van informatie. Hoge bètagolven, 18 Hz of hoger, kunnen leiden tot agitatie en angst, of overactiviteit en hyperwaakzaamheid.

  • Hoge alfa- en lage bètagolven (ongeveer 13 Hz)

De meest gebruikelijke toestand van de hersenen tijdens normale activiteit, met uitzondering van de slaap.

Gammagolven, > 36 Hz.

Deze toestand ontstaat als vele delen van de hersenen tegelijk informatie moeten verwerken, als er op hoog niveau informatie moet worden verwerkt, als gedachten en ideeën moeten worden geïntegreerd en als er moeilijk opdrachten aan het geheugen worden verstrekt. Alle delen van de hersenen worden ingezet, vooral bij frequenties boven de 40 Hz.

<<< Vorige ... Volgende >>>

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu