Het effect - Paraned

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Spirituele ontwikkeling > Qi > Zhineng Qigong

Effect van Zhineng Qigong

 

Omdat Zhineng Qigong effectief te werk gaat, hebben de beoefenaars meestal snel resultaat. Op weg naar het resultaat wordt het lichaam gereinigd, afvalstoffen verlaten het lichaam. Dat kunnen mentale afvalstoffen zijn, maar ook lichaamsafvalstoffen. Meestal is de afvoer van afvalstoffen verbonden met minder aangename lichaamsreacties.

Zhineng Qigong is een zogenaamde open Qigongvorm. Lichaam en geest zijn open. De oefeningen zijn erop gebaseerd om de Qiwegen in het lichaam te openen en Qi op te nemen en weer af te geven. Door gebruik te maken van externe Qi, kan het lichaam de Qibronnen beter en sneller aanvullen. De externe Qi kan het lichaam effectiever van Qi voorzien.

Als je nieuwe Qi in het lichaam laat stromen, verlaat oude Qi het lichaam en er bestaat de mogelijkheid tot transformatie. Zieke Qi verlaat het lichaam en gezonde Qi komt naar binnen. Soms gaat het proces sneller dan verwacht. Het lichaam reageert dan op de transformatie met het loslaten van oude informatie. Diarree, overgeven, duizeligheid en hoofdpijn zijn bekende reacties tijdens het ontgiftingsproces.

Als je bijvoorbeeld problemen hebt in de gewrichten, dan is het mogelijk dat deze pijn in het begin van je oefenperiode versterkt wordt. Omdat nu de Qi in het gebied gaat stromen voel je de pijn nog meer. De Qigongmeesters zeggen dat je blij moet zijn als dit gebeurt, omdat je er dan zeker van kunt zijn dat de Qi deze plekken heeft bereikt en dat er een genezend proces is gestart. Het is ook mogelijk dat je pijn voelt in gebieden waar eerder geen pijn was. Misschien komen oude klachten weer naar boven. Deze kunnen door het beoefenen van Qigong verwerkt worden.

Door het beoefenen van Qigong kunnen gezonde mensen hun gezondheidsniveau verbeteren. Er valt altijd iets te verbeteren. Ga door deze periode heen en voel de verandering van de Qistroom in het lichaam.

Deze Qireactie kan ook op mentaal en emotioneel gebied plaatsvinden. Inmiddels weet je dat het bewustzijn met informatie werkt. Negatieve gedachten of emoties creëren negatieve informatie. Deze negatieve informatie heeft uitwerking op het lichaamsqiveld. Deze informatie maakt dan deel uit van jouw bestaan.Stel dat de nieuwe Qitoevoer hele oude informatie in het Qiveld tegenkomt en deze oude informatie gaat opruimen.

 

<<< Vorige ... Volgende >>>

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu