Inleiding - Paraned

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Paranomale verschijnselen > Geesten

Inleiding

De discussie.
Onze persoonlijke bagage maakt alles relatief, ook de ‘waarheid’.  In de ‘geest’-discussie weegt persoonlijke bagage daarom zwaar. Kennis ligt in de overlapping tussen geloof en waarheid. Filosofen discussiëren al eeuwen wat ‘waarheid’ is. Er is geen definitieve conclusie.

Wetenschap is ‘systematische kennis van de fysieke of materialistische wereld vergaard door observatie en experimentatie’. Ook dit vormt een belangrijk onderdeel van de ‘geest’-discussie.
Het bestaan van geesten gaat in tegen de natuurwetten (iets moet massa hebben om te bestaan en kan dus niet door een solide muur bewegen).

Open staan voor nieuwe data en concepten is echter onderdeel van wetenschap. Mensen die openstaan voor nieuwe kennis en die kritisch kunnen observeren hebben het meest toe te voegen in de ‘geest’-discussie.

Bestaat er een 6 de zintuig, of is het ‘paranormale’ een verlenging van de bestaande 5 zintuigen?
Mensen kunnen hun zintuigen  verlengen en aanpassen naar hun omgeving. Angst verscherpt al je zintuigen omdat je lichaam in ‘survivalmode’ gaat. Dit is ook wat er gebeurd bij een paranormale gebeurtenis.

Er zijn miljoenen getuigen van onverklaarbare paranormale activiteit. Is het geheugen van deze mensen te vertrouwen?

Uitgangspunt moet altijd het niet geloven zijn zodat men kritisch blijft kijken naar de gebeurtenis.
Wanneer mensen traumatische ervaringen hebben wordt de herinnering aan dit specifieke moment extra duidelijk. Dr. Roger K. Pitman, MD-prof psychiatrie Harvard Universiteit, kondigde in april 2006 aan dat hij de effecten van trauma kon verminderen met medicatie.

Adrenaline is een driehoekige endocriene klier op je nieren, verantwoordelijk voor het reguleren van stress (de stressreactie). Wanneer geactiveerd laten deze klieren een stof los in het bloed, adrenaline. Je merkt dit doordat je lichaam reageert met de ‘fight or flight’- reactie. Je zintuigen worden versterkt, de zuurstoftoevoer wordt verhoogd en glucose wordt vrijgemaakt voor de spieren en de hersenen zodat energie efficiënter beschikbaar is.

... Volgende >>>

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu