Inleiding - Paraned

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Paranomale verschijnselen > Paranormale Gaven

Inleiding

Door de eeuwen heen zijn er verschillende namen bekend voor mensen ‘bijzondere gave’. Profeet, orakel, heks, sjamaan, ‘witch doctor’, zijn enkele algemeen bekende voorbeelden.

Bestaat er echt een derde oog, zesde zintuig, 4 de dimensie of tweede zicht?
Ondanks we allemaal wel een soort instinct hebben noemen we onszelf niet paranormaal begaafd. Waarom niet? Misschien omdat we allemaal op verschillende niveaus ‘gevoelig’ zijn.

Maar hoe zit dat dan met mensen die zichzelf als ‘paranormaal’, ‘medium’, of ‘helderziend’ bestempelen?

Laten we beginnen met definities aangezien de termen ‘paranormaal’, ‘medium’ en ‘helderziend’ vaak door elkaar gehaald worden en hierdoor verkeerd gebruikt worden.

  • Paranormaal.

Verwijst naar het rijk van de mentale krachten als ESP, telepathie, psychokinese en de mogelijkheid om te spieken in het verleden, heden én de toekomst.

  • Medium.

Is een persoon die kan communiceren met de zielen van overledene.

  • Helderziend.

Het kunnen waarnemen buiten het standaard ‘zicht’.

Sommige mensen beweren alle drie te beheersen en sommige beheersen slechts een enkele gave. Wanneer men minderbegaafd is gebruiken we de term ‘gevoelig’.

De geschiedenis en religieuze teksten staan vol met mensen die beweerden de toekomst te kunnen voorspellen, met de doden te kunnen communiceren en gedachte n te kunnen lezen. Ons huidige beeld van paranormale gave begon op vrijdag 31 maart in 1848, in Hydesville, New York.

<<< Vorige ... Volgende >>>

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu