Metafysische netwerken - Paraned

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wetenschappelijke visies > Resonantie > Bijlagen

Metafysische netwerken.

  • Curry-Hartmann-lijnen.

Een mystiek en theoretisch-geofysische fenomeen, dat vernoemd is naar de Duitse schrijvers Manfred Curry en Ernst Hartmann. Deze oost-west- en noord-zuid-lijnen vormen een netwerk over het oppervlak van de aarde, en hebben betrekking op een stralingsveld dat door middel van wichelen kan worden ontdekt, maar niet met behulp van wetenschappelijke instrumenten. Het menselijk lichaam kan, als het boven op een C-H-lijn wordt geplaatst, óf goede óf slechte effecten ervaren, afhankelijk van de stroming van de straling.

  • Leylijnen.

De amateurarcheoloog Alfred Watkins verbond term in 1921 aan de denkbeeldige lijnen tussen oude megalithische structuren en monumenten. Hoewel deze lijnen ook samenvielen met veel gebruikte (handels-)wegen en dus een heel aardse betekenis kunnen hebben, geloven veel mensen dat leylijnen krachtlijnen zijn die heilige plekken met elkaar verbinden.

  • Drakenlijnen.

Deze lijken op leylijnen, maar komen voort uit de Chinese feng-shui. Dit typte geomantie, een oude vorm van voorspellen met behulp van aarde en materialen (de laatste worden uitgestrooid op de grond, waarna het patroon wordt gelezen), wordt gebruikt om plekken te lokaliseren waar de chi goed verdeeld is. Ook wel drakenstroom genoemd. Het gaat om magnetische krachtlijnen, die bedoeld waren om de negatieve stroom van yin in evenwicht te brengen met de positieve stroom van yang.

  • Zwarte lijnen.

Hiervan wordt gezegd dat het 'negatief geladen' lijnen van 'zwarte' energie zijn, van natuurlijke oorsproing, die mogelijk in de natuur gelokaliseerd zijn.

Becker-Hagens-raster.

William Becker is professor industrieel ontwerp aan de University of Illinois, en Bethe Hagens is professor antropologie aan Governors State University. Becker en Hagens creëerden een aardraster, dat zij de Unified Vector Geometry 120  Polyhedron noemden, of de UGV 120 'Earth Star'.  

<<< Vorige ... Volgende >>>

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu