Wat is een geest? - Paraned

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Paranomale verschijnselen > Geesten

Wat is een geest?

1. ‘Residual haunting’ of ‘Stone tape theory’.
Geesten zijn een residu van energie op een bepaalde plek. Het idee hierachter is dat een significante gebeurtenis plaatsgevonden heeft welk een permanente indruk heeft achtergelaten op een locatie. Meestal een tragische dood maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Getuigen rapporteren vaak een herkenbare, menselijke figuur te zien bewegen op de locatie. Deze figuur heeft geen interactie met zijn omgeving en lijkt zich onbewust van mensen of dingen om zich heen. De figuur repeteert continu dezelfde handeling. Volgens Richard Felix, wordt de energie op plekken van moord, zelfmoord, et cetera zo intens dat ze in de stenen van het gebouw of in de grond kan worden opgeslagen.

2. Time Slip.
Lijkt op een ‘Residual haunting’ omdat er geen interactie is. Het verschil is dat de getuige bij een Time Slip een soort terugblik heeft en een gebeurtenis uit het verleden aanschouwt. Deze theorie wordt vaak van de hand gedaan als onzin omdat het tegen de natuurwetten ingaat. Met de komst van de kwantumfysica zijn er interessante ontdekkingen gedaan die deze theorie een meer plausibel karakter geeft, bijvoorbeeld tijd is niet lineair.

3. ‘Discarante Soul’.
Dit is de meest bekende vorm van geestverschijning. Wanneer een individu overlijdt blijft de geest/ziel op aarde. Dit kan om verschillende redenen (ongedane zaken, onwil). Deze entiteiten worden vaak beschreven als intelligent en interactief. Zij proberen vaak met de levenden te communiceren.

4. Poltergeist.
Letterlijk ‘luide geest’. Getuigen horen geluiden, zien objecten uit zichzelf bewegen, soms worden objecten zelfs compleet verwoest. De overheersende theorie is dat deze activiteit wordt veroorzaakt door de levenden niet de doden. Vaak is de persoon zich niet bewust van het feit dat hij/zij deze activiteit veroorzaakt.

5.
Hallucinatie.
Dit kan in sommige gevallen een verklaring zijn, maar het betekent niet dat de getuige van een paranormale gebeurtenis ‘gek’ is. Een hallucinatie is een zintuigelijke waarneming die alleen in je gedachte plaatsvindt. De beelden, het geluid en de geur worden als ‘echt’ waargenomen maar zijn het niet. Hallucinatie kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt.

<<< Vorige ... Volgende >>>

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu